Hypnose afmystificeret

 

Den 29. juni 2009 udkom "Hypnose afmystificeret".

 

Bogen er skrevet, fordi jeg gennem mine mange år som en psykolog, der arbejder med hypnose, har erfaret, at de fleste er lidt utrygge ved hypnose. Oftest er man bange for på en eller anden måde at miste kontrollen over sig selv. Den bekymring stammer fra film, tegneserier, tv–programmer eller hypnose shows, hvor det oftest handler om, at hypnotisøren fremstår som en, der har magten over et andet menneske og kan få denne til at gøre lattervækkende eller uforklarlige ting.

 

Det er rigtig ærgerligt, når det kan være et effektivt og respektfuldt redskab i behandlingen af mange af de forskellige problemer, vi mennesker nogle gange slås med. Bogen er udkommet på Dansk Psykologisk Forlag. Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan købes som e-bog både hos forlaget www.dpf.dk og gennem www.saxo.com. Den kan også lånes på biblioteket.

 

Artikler:

 

Kapitel om hypnose og hypnoterapi. Psykoterapiens ABC, Psykiatrifondens forlag, 2013

Angst og hypnose i Angstavisen, oktober 2009

Erindringer og hypnose. Psykolog Nyt, nr. 5, 2003

Hypnose og Dissociation, interview med Michael Yapko. Psykolog Nyt, nr. 19, 2000 

Indlæg om hypnose og kræftbehandling i Hanne Øster: Kræft og Livskraft, Gad, 1999

 

 

Du kan finde flere oplysninger hos Dansk Selskab for Klinisk Hypnose, som er en forening af offentligt autoriseret sundhedspersonale: læger, psykologer, sygeplejersker, jordemødre, tandlæger m.v.. Det er en forening, som tager udgangspunkt i det videnskabelige fundament, der er – og hele tiden udvikles om hypnose via hjerneforskningen. www.hypnoseselskabet.dk